Café Merv’s is niet meer weg te denken uit Alkmaar. Liefhebbers van sport en muziek komen vanuit de gehele regio naar de Irish pub op het Scharlo voor een potje darts of pool, of voor een gezellige avond aan de bar.

De Ierse eigenaar Merv McKnight is een bekend gezicht in de Alkmaarse horeca. Hij weet dan ook goed waar de behoeftes van zijn bezoekers liggen. “Mensen die naar Merv’s komen, doen dat voor een drankje, een potje te darten of om live naar voetbal-, rugby- en dartswedstrijden te kijken op het grote scherm”, vertelt McKnight.

De pub heeft bovendien een bindende factor. Verschillende dartsteams, waaronder de tien teams die hun pijlen gooien onder de naam van Merv’s, gebruiken de zes dartsbanen als uitvalsbasis voor hun wekelijkse trainingssessies, liefhebbers van de razendsnel groeiende sport kunnen zich daarnaast inschrijven voor toernooien. Elk jaar worden zij bovendien verrast met een bezoek van professionele dartsspelers die een demonstratie geven in het Alkmaarse café.

Naast het wekelijkse portie aan live-wedstrijden, zo zijn onder meer alle Eredivisie- en Premier League-duels live te volgen in Merv’s, staan meerdere zaterdagavonden per maand in het teken van livemuziek. Gevestigde namen in de Nederlandse muziekwereld, maar ook aanstormend talent, verrassen bezoekers met hun muzikale kunsten. Tevens een open podium behoort tot de mogelijkheden bij Merv’s. Wil je een keer optreden? Geef je dan, net als voor het inschrijven voor dartstoernooien geldt, op aan de bar.

Als Alkmaarse sportpub ontkom je er natuurlijk niet aan; voetbalclub AZ neemt een voorname rol in bij Merv’s. McKnight draagt de tweevoudig landskampioen en diens supporters een warm hart toe. Bij wedstrijden van AZ gaat de vlag uit, een volle pub is gegarandeerd. Dat geldt eveneens voor grote internationale sporttoernooien als de Lakeside, Bavaria World League, de PDC-competitie, Six Nations, Formule 1 en het World Championship Snooker. Sportliefhebbers schuiven maar wat graag aan in Merv’s.

“Als je zin hebt in een gezellige, sportieve avond dan ben je bij Merv’s aan het goede adres. We hebben voor elk wat wils, hetzelfde geldt voor de verschillende soorten bier die wij ‘on tap’ hebben. Merv’s is laagdrempelig en gezellig, precies hetgeen dat je mag verwachten van een Ierse pub. See you soon!”